Gunilla Hellgren Media

Gunilla Hellgren Media

Om bloggen

Mest om firman och de patruller jag stöter på, bananskal man glider fram på och de kryss i rutan som jag lyckas sätta.

BNI - vad kan det bli

FramåttänkPosted by Gunilla 2016-01-22 14:14
Invaldes på BNI Linné i Växjö idag. Fick hålla en pitch på två minuter. Det gick bra och är numer en be-en-iare. Det här var det jag berättade om gällande mitt företag:

Berättelser har alltid fångat mig.

Som när jag var liten och morsan hade syjunta. Då låg jag under bordet och hörde tanterna prata om det senaste på bygden, följt av ”nahaj” ”ojda” ”jojo”.

Sedan följde många år, av olika utbildningar, yrken och arbetsplatser, för att en påsk hamna på en ö i Stockholms skärgård. Vi var ett stort gäng och två tjejer slängde upp sina reseskrivermaskiner på köksbordet och började att skriva. Jag blev nyfiken och frågade. Det visade sig att de var journalister på DN och höll på med en artikel. Det måste vara drömjobbet tänkte jag, det vill jag ha!

Sen följde några år med stark motvind, men envis som jag är nådde jag mitt mål till slut. Det tack vare en präst som sa att störst av allt är inte kärleken, utan rädslan. Just det tänkte jag och fick mitt första jobb på en tidning.

Åren som följde var egentligen som att sticka en tröja. Ibland gick trådar av, ibland tappade jag maskan och hade svårt att hitta tråden. Nya varv följde på nya varv och mönster. Snart blev stickningen jämn och fin med underbara färger.

Då hade jag arbetat som videoreporter på TV4 i Växjö under ett par år. Det var där jag lärde mig att ta ansvar för hela produktionen av ett reportage. Allt under en dag, och varje dag. Det blev rutin och säkerhet i varje berättelse.

För det är berättelser jag arbetar med, corporate storytelling – på film.

Gunilla Hellgren Media menar att – Stories we tell – är berättelser vi minns.  • Comments(4)//blogg.gunillahellgren.se/#post39